Restauraria station (Schiedam)

Datum
Categorie
Renovatie, Utiliteitsbouw
Over dit project

In opdracht van NS-stations onder begeleiding van Royal HaskoningDHV hebben wij twee oude “restauraria” op het station mogen verbouwen tot twee wachtruimtes. De twee gebouwen zijn tot op het casco gesloopt. Oude details die waren ontworpen door architect Koen van der Gaast zijn weer in ere hersteld of waar mogelijk in stand gebleven. Een voorbeeld hiervan is het dak met daartegen het houten plafond en de houten bies in de glasgevel. De wachtruimtes hebben volledige glazen gevels voor een transparante look. In de wachtkamers is ook een wand gezet waarin de drankautomaten geplaatst kunnen worden.

 

Bouwperiode maart 2020 – juni 2020

 

 

Uitgangspunt voor deze verbeteringen

 

Bron: SCHIE TV

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!