Ondergrondse fietsenstalling Zwolle

Categorie
Nieuwbouw, Utiliteitsbouw
Over dit project

Bouw van een ondergrondse fietsenstalling

 

Temmink Bouwprojekten heeft een bijdrage mogen leveren aan het bouwen van een ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein in Zwolle.

 

In januari zijn we door Boskalis benadert om de bouwkundige afbouw voor hen te realiseren. We in juni gestart met de werkzaamheden en in december 2020 hebben we de werkzaamheden afgerond tot dit mooie resultaat.

 

Het was een mooie uitdaging voor Temmink om een bijdrage te leveren aan het bouwen van deze ondergrondse fietsenstalling voor 5.475 fietsen onder het Stationsplein. De grootte van de ondergrondse fietsenstalling is te vergelijken met het oppervlak van een voetbalveld. Het bouwproject maakt onderdeel uit van het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle waarin de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen hun gezamenlijke ambitie voor het stationsgebied tot 2025 hebben beschreven. Samen met regionale overheden en de NS verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. NS gaat de nieuwe rijwielstalling exploiteren.

 

Bekijk hier het artikel van de De Stentor over de fietsenstalling:

https://www.destentor.nl/zwolle/cycle-parking-porn-en-fantastico-internationale-bewondering-voor-nieuwe-fietsenstalling-zwolle~a6840a0f

Temmink Bouwprojekten