Verbouw Authentieke woonboerderij (’t Woudt)

Datum
Categorie
Verbouw, Woningbouw
Over dit project

In het voorjaar van 2019 heeft Temmink Bouwprojekten opdracht mogen verkrijgen voor het aanpassen van een authentieke woonboerderij in het pittoreske ’t Woudt (Schipluiden). In overleg en naar wens van de nieuwe bewoners hebben we deze woonboerderij gemoderniseerd. Een greep uit de aanpassingen zijn onder andere het vernieuwen van de master badkamer inclusief een uitbreiding van apart af te sluiten toiletruimte, het creëren van twee extra badkamers, rieten kapconstructie voorzien van Velux gekoppelde dakramen, technische installatie (vloerverwarming, elektra, warmte pomp e.d.) in de woning geheel aangepast en uitgebreid.

 

Bij de vooringang van de woning is de ruime hal/vide voorzien van een nieuwe loopbrug om de twee afzonderlijke woonoppervlaktes op de 1e etage met elkaar te verbinden. Daarbij is een hand gemaakt siersmeedwerk hekwerk gemaakt conform bestaande hekwerk op de aangrenzende trap.

 

Daarnaast is de bestaande dubbele garage omgebouwd naar een praktijkruimte, een kantoorruimte inclusief wachtgedeelte en nieuw gecreëerde toiletruimte en keuken. Belangrijk punt daarbij is de geluidsisolerende waarde van wanden en vloeren waar extra aandacht naar uit gegaan is. In verband met de ombouw van de garage zijn er nieuwe aluminium steellook gevelkozijnen geplaatst die passen bij de uitstraling van de woning. Tot slot is er in de achtertuin een nieuwbouw berging gemaakt, opgebouwd uit geïsoleerde houten wanden afgewerkt middels zwarte rabatdelen.

 

Tijdens deze metamorfose zijn in beheer van opdrachtgevers de keuken aangepast, schilderwerk uitgevoerd en overige interieur inrichtingen geplaatst. Al met al een bijna volledige totaal renovatie waarbij het woonoppervlak uitgebreid is in de bestaande woonboerderij.

Temmink Bouwprojekten